. Buxus
PDF Afdrukken E-mail

Buxus bol veld

Buxus (Sempervirens en Faulkner)

 

 

De meest gebruikte buxus in de tuin is Buxus Sempervirens. Op dit moment is buxus erg populair. Nagenoeg in iedere tuin vindt men wel een buxus. Meestal aanwezig als bol, piramide of haag. Met de juiste voeding en verzorging kan een buxus in pot jaren mee en geeft zomer en winter een chique uitstraling. Buxus groeit prima in de zon, maar ook in de schaduw is het een zeer waardevolle plant. Vooral in de winter is de buxus door z'n donkergroene kleur en strak uiterlijk een opvallende struik.

 

Buxus heeft de naam langzaam te groeien te groeien. Maar de echte liefhebbers weten dat bij een goede bemesting en gunstige omstandigheden in de volle grond de plant wel 15 cm per jaar kan groeien. Met een beetje geduld heeft u na een jaar of 5 al een redelijke haag. Wilt u beginnen met vormsnoei, dan is daar wel enig geduld voor nodig. De meeste mensen hebben echter dit geduld en de creativiteit niet om tot vormcreaties te komen. Gelukkig zijn er professionele kwekers zoals wij die zich met vormsnoei bezig houden.

 

De buxusstruiken van onze kwekerij hebben een zeer goede kwaliteit. Door twee keer per jaar snoeien ontstaat er een volle en compacte vorm. Naast struiken is onze buxus zowel in bol als piramide leverbaar. Wij leveren natuurlijk de Buxus Sempervirens in al deze varianten, maar voor de bollen kunt u ook kiezen voor de Buxus microphylla Faulkner. De buxus komt zowel in de volle grond als in een sierpot in de tuin, terras of balkon prima tot zijn recht.

 

 Een aantal voorbeeld foto's van verschillende Buxus die u bij ons kunt kopen staan hieronder.

 

Buxus Sempervirens bol

Buxus Faulkner bol in pot

Buxus Sempervirens en Faulkner bollen

 
Buxus Sempervirens kegel/piramide
 
Buxus Sempervirens kegel/piramide
Buxus Sempervirens kegel/piramide veld

Buxus Sempervirens kegels/piramides

 

Buxus Sempervirens haagstruik

Buxus Sempervirens haagstruiken

Buxus Sempervirens haagstruiken