. Coniferen
PDF Afdrukken E-mail

Coniferen

 

 

Coniferen veld

Coniferen zijn over het algemeen groenblijvende gewassen. Coniferen vormen een belangrijk onderdeel van vele tuinen en onderscheiden zich door hun heerlijke geur. Coniferen worden vaak gebruikt als haag, maar ook als solitair of als groep. Het model kan zuilvormig, piramidaal of overhangend zijn, maar ook laagblijvende bodembedekkende soorten komen voor. Kortom er zijn coniferen in vele soorten, kleuren en vormen.

 

Bij veel soorten is snoeien niet nodig, maar als ze te groot worden is snoeien een goede oplossing. Het is het beste om jong te beginnen, zodat het model mooi gehouden kan worden. Coniferen in hagen worden maximaal twee keer per jaar gesnoeid. Wacht niet met snoeien tot de coniferen te groot zijn. U kunt niet op het oude hout terugsnoeien.

 

Onze kwekerij biedt allereerst een ruim assortiment haagstruiken aan. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in het kweken van solitair gesnoeide struiken. Dit betekent dat in tegenstelling tot een haagconifeer deze struiken gemiddeld een stuk breder, voller en strakker zijn en daarmee ook vrijstaand in de tuin mooi tot hun recht komen. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit: de blauw/grijze Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris, de gele Chamaecyparis Lawsoniana Stardust en Ivonne en de groene Thuja Occidentalis Brabant, Thuja Plicata Excelsa en Martin.

 

Een aantal voorbeeld foto's van de verschillende coniferen die u bij ons kunt kopen staan hieronder.  

 

Gele coniferen


Coniferen veld

Gele conifeer

 
Groene coniferen
 

Groene coniferen

Groene coniferen

 

Blauwe conifeer

Blauwe coniferen

Blauw/grijze conifeer

 

 Conifeer multi-bol

Gele conifeer bol op stam

Bijzondere vorm coniferen geel

 

Conifeer multi-bol en spiraal

Conifeer multi-bol

Bijzondere vorm coniferen blauw

 

Thuja Smaragd

 Conifeer Thuja Smaragd