. Taxus (Baccata)
PDF Afdrukken E-mail

Foto van ons Taxus Baccata Veld

Taxus (baccata)

 

 

Taxus komt van nature ook voor in de Nederlandse bossen. Grote struiken zijn goed bestand tegen strenge winters. De bomen of struiken van Taxus hebben graag wat kalk in de grond waarin ze groeien en de grond moet bovendien licht vochthoudend zijn. Taxus kan enkele honderden jaren oud worden.

 

Taxusstruiken laten zich goed snoeien en vormen en is daarom in het bijzonder geschikt als haagboom of een in figuur geknipt beeldhouwwerk. De Taxus is een geen snelle groeier. Wie een haag van Taxus plant, plant deze voor het nageslacht. Een taxushaag wordt meestal maar één keer per jaar in de zomer in vorm geknipt. De uiteindelijke hoogte kan worden ingesteld. In kleinere tuinen kunnen met Taxus poefs worden gemaakt in blokvorm of in ronde vorm.

 

Onze kwekerij biedt allereerst een ruim assortiment haagstruiken aan, variërend van laag tot hoog en van smal tot breed, maar allemaal goed gevuld. Daarnaast komt vooral bij de Taxus Baccata de specialisatie in solitaire bomen naar voren. Door het jaarlijks snoeien van deze struiken ontstaat een volle, compacte kwaliteit. Grofweg onderscheiden we piramiden, zuilen (cilinders) en bollen. Tenslotte hebben we ook, vooral solitair gesnoeide, Taxus Baccata Fastigiata en Taxus Media Hicksii.

 

Een aantal voorbeeld foto's van de verschillende Taxus die u bij ons kunt kopen staan hieronder.

 

 

Taxus Baccata haag

Taxus Baccata haag

Taxus Baccata haag

 
 
 Haag Taxus Baccata Extra Breed

Taxus Baccata haag extra breed

 

Taxus Baccata zuil

Taxus Baccata zuil

 

Taxus Baccata piramide

Taxus Baccata kegel/piramide

 

Taxus Baccata bol

Taxus Baccata bol

 

 

Taxus baccata fastigiata in tuin

Taxus Baccata Fastigiata

 

Taxus Media Hicksii

Taxus Media Hicksii